Tort Rafaello

de meosiris in Torturi, 9 Ian 2011 | 9199 vizualizari

 

Recipe by Davella.

 

INGREDIENTE

  • Blat(diametrul de 26 cm):
  • 8oua,
  • 6linguri zahar,
  • 6 linguri faina,
  • 100g fulgi de cocos,
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • 1 cutie de Pina Colada fara alcool(330 ml)(eu nu am gasit si am folosit lichidul de la un sirop de ananas)
  • Crema:
  • 750ml frisca lichida ,
  •  4-5 linguri zahar pudra(dupa gust, cat de dulce doriti),
  • 2 plicuri gelatina ,
  • 2 cutii mari de bomboane Rafaello,
  • 250g zmeura (congelata am avut eu).
  • Pt ornat:
  • Bomboane Rafaello
  • Fulgi de cocos.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Rafaello:

Se mixeaza bine albusurile cu zaharul, apoi se pun pe rand galbenusurile, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul si se toarna in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Blatul se coace cca 20 de minute. Puteti face testul cu scobitoarea intre timp:D. Dup ace este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Pentru crema, punem gelatina in putina apa la inmuiat, apoi mixam bine frisca impreuna cu zaharul.Oprim intr-un castronas putina frisca pentru imbracarea tortului. Bomboanele Rafaello le sfaramam usor cu o furculita apoi le amestecam cu frisca. Topim gelatin pe baie de aburi si o amestecam usor cu crema rezultata.

Taiem blatul in trei si incepem montarea tortului. Blat, sirop, crema si un strat de zmeura. Lasam la frigider 3-4 ore, apoi il scoatem si il imbracam in frisca ramasa. Ornam cu fulgi de cocos si bomboane Rafaello.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Rafaello" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata de casa